Deprecated: htmlspecialchars(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/clubfran/public_html/modules/mod_search/mod_search.php on line 44

Wat is de CFM?

Het is een vereniging die als doel heeft om kennis te delen over Franse motorfietsen. Er worden bijvoorbeeld Franstalige documenten vertaald. We helpen elkaar waar het kan door bijvoorbeeld het CFM Motorregister met elkaar te delen. We stimuleren elkaar via social media, de telefoon of samen iets af te spreken. We houden op deze manier er veel leuke contacten aan over. We zijn niet de club van "degene met de dikste motor heeft het grootste woord". Daar zijn misschien andere verenigingen beter in.

De CFM is een vereniging die zich specifiek richt op Franse motoren die zijn gebouwd vanaf begin 1900 tot aan het einde van de jaren '60. Maar menig Belgische motorfiets(berijder) voelt zich ook bij onze vereniging thuis. Paratners met een andere motor rijden natuurlijk ook gewoon mee. Het aantal dames neemt de laatste jaren toe. Dat is mooi wat we schijnen tegenwoordig geen onderscheid meer te moeten maken. Hebben we ook nooit gedaan!

Hoewel er in Nederland vroeger niet zoveel Franse motoren werden geïmporteerd, zien we toch dat er een ruime belangstelling bestaat voor deze Franse producten. Mede hierdoor is in 1991 de Club Franse Motoren opgericht (toen nog onder de naam Terrot-Club).


Wie is de CFM?

De CFM is ruim 190 leden die informatie met elkaar willen delen.

De CFM heeft een bestuur van een oneven aantal personen. We zijn op dit moment met vier en daarmee is er dus een vacature (situatie eind 2023). Het is eigenlijk best wel bijzonder dat in onze club vacatures zelden lang open blijven staan. Het bestuur zoekt altijd naar vrijwilligers om ook in de toekomst slagvaardig te kunnen opereren.

Er is een redactie die het clubblad "Un Peu de Tout" maakt en deze website onderhoudt. De app-beheerder onderhoudt de gesloten CFM-app-groep.

En dan nog iets over de leden. Die hebben vaak ooit eens een restauratieproject aangeschaft, al dan niet compleet. Al gauw roept dat allerlei vragen op: welke onderdelen mis ik?, waar kan ik onderdelen krijgen?, welke onderdelen zijn verchroomd?, wat is vernikkeld?, welke kleur moet de tank krijgen? enz. Vaak blijkt dat adviezen van leden tot goede resultaten leiden. En als de motor dan eindelijk rijdt en een kenteken heeft, dan is het rijden!! Met trots wordt de herboren fiets getoond, bijvoorbeeld tijdens de club-evenementen.


Wat doet de CFM?

De CFM ondersteunt de leden op verschillende manieren in hun hobby:Logo

  • via een jaarlijks Clubweekend met Jaarrit op zaterdag en een nabrandertje op zondag;
  • via een twee-jaarlijkse sleuteldag in een professionele omgeving en deskundige begeleiding;
  • via de nieuwsbrief 'Un Peu de Tout' die vier keer per jaar verschijnt;
  • via het documentatiecentrum met een Open Dag in de zomerperiode;
  • via een zeer succesvolle Kennisdelendag (met deskundigen die hun verhaal doen en je vragen kunnen beantwoorden)
  • via Facebook en Whats-app groepen

Er wordt vier keer per jaar vergaderd, de vijfde keer leggen we verantwoording af aan de leden tijdens de Jaarvergadering (Kootwijkerbroek; voormalige beurs van Barneveld). Enkele commissies houden zich bezig met de jaarlijks terugkerende zaken zoals het organiseren van de Jaarrit, de presentatie op de beurzen, het onderhoud van het Documentatiecentrum en niet te vergeten de redactie (en logistiek) van de Peu de Tout, het clubblad. Deze website maakt het voor de club makkelijk om  eenvoudig contact te leggen met liefhebbers van Franse motoren en wordt in toenemende mate een bron van kennis. De leden maken steeds meer gebruik van Whatsapp en Facebook  om vragen te stellen. Als het maar over Franse motorfietsen gaat! Er is een besloten en een openbare Facebook-pagina. Als je direct contact wilt opnemen met de CFM via deze website, gebruik dan het contactformulier.


Hoe kunt u aanmelden of opzeggen?

Aanmelden kan met met het inschrijfformulier. (deze is ook te vinden bij CONTACT op deze website).

Via "contact" op deze website zijn er diverse mogelijkheden om uw lidmaatschap te beëindigen.

Het lidmaatschap van de CFM kost € 25,= per kalenderjaar. De leden maken zelf de contributie over (rond de jaarwisseling) of worden eraan herinnerd dat te doen bij ontvangst van de eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar.
Als u lid wordt in januari tot juli, dan betaalt u € 25,= of vanaf 15 juni van dit jaar € 32,50 voor 1½ jaar.
Bank: NL39 RABO 03 77 32 84 80 t.n.v. Club Franse Motoren Helmond, zie het inschrijfformulier.


Collega clubs

De CFM is geen concurrent van bestaande clubs zoals bijvoorbeeld de algemene Veteraan Motoren Club (VMC), maar een aanvulling daarop. Veel CFM-leden zijn ook lid van andere clubs voor oude motoren.


FEHAC

CFM is lid van de FEHAC en ontvangt ook de FEHAC nieuwsbrieven. (de jongste brief staat bovenaan)
Alle nieuwsbrieven zijn hier te lezen.


 

Mijn CFM

Dit gedeelte van de site bevat informatie voor betalende leden.

Onthoud mij

Inloggegevens vergeten? Klik op "Inloggen" om uw inlognaam of wachtwoord te weten te komen. De inlognaam is uw lidnummer: bijvoorbeeld (dus met streepje) 201401-01